Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Pardubický kraj

Hasiči z Přelouče zasahovali u kolize kamionu s návěsem v obci Trnávka. Na operační a informační středisko hasičů bylo oznámeno zaklínění osoby pod koly kamionu. Na místo byl povolán i jeřáb z pardubické stanice a vrtulník Letecké záchranné služby.

Hasiči spolu s posádkou zdravotnické záchranné služby se ženu snažili co nejrychleji vyprostit zpod zadního kola, což se jim po několika minutách podařilo. Lékař ale po chvíli konstatoval smrt. Vrtulník z místa události tedy odletěl prázdný.

Hasiči během března vyjížděli k deseti požárům, při nichž shořelo již 20 plastových kontejnerů na sídliště Dubina a jeho okolí.

K požárům docházelo o víkendech ve večerních a nočních hodinách, zpravidla od 21 hodiny do 6 hodiny ranní. Poslední březnový víkend se hasiči nezastavili. Vyjížděli zhruba po hodině dokonce k sedmi požárům plastových popelnic a kontejnerů, a to do ulic K Lesu, Lidmily Malé, Erno Košťála, Bezdíčkova a Lesní. Škoda se již vyšplhala na přibližně 100 tisíc korun. Zda se jedná o ne příliš dobrou zábavu či dílo žháře nyní zjišťují hasiči spolu s policisty.

Do Poličky směřovaly hasičské vozy, došlo zde totiž ke střetu čtyř vozidel a motocyklu. Zraněné si do péče převzala zdravotnická záchranná služba. Jednotka hasičů zajistila vozidla proti vzniku požáru a zlikvidovala vyteklé provozní náplně z osobního automobilu Octavia pomocí sorbentu.

Po celou dobu zásahu hasiči spolu s policisty řídili dopravu v místě nehody. Po vyšetření nehody a zadokumentování kolize, hasiči pomohli s naložením havarovaného automobilu na vozidlo odtahové služby a vrátili se zpět na základnu.

V neděli ve čtvrt na tři ráno došlo k zahoření osobního vozidla Mini Cooper, které bylo zaparkováno v Ostřešanské ulici v Nemošicích. Na místě pracovali hasiči i policisté. Služební pes označil místo, ve kterém ucítil „akcelerant“, z čehož vyplývá, že s největší pravděpodobností došlo k úmyslnému zahoření, při kterém naštěstí nebyl nikdo zraněn.

Škoda je předběžně vyčíslena na částku 440.000 korun. Má-li někdo jakékoliv informace, které by mohly vést ke konkrétnímu pachateli, kontaktujte prosím policisty na lince 158.

  • ▶ Video

V úterý před 16. hodinou zasahovali chrudimští hasiči u další nehody, tentokrát v Čejkovicích, kde se střetl osobní automobil Škoda Favorit s dodávkou Ford Transit. Nehoda si vyžádala jedno zranění. Hasiči standardně zajistili vozidla proti požáru i úniku provozních náplní.

Drobný únik kapalin byl zasypán sorpčním materiálem. Osobní automobil byl na alternativní pohon LPG, hasiči plyn odpojili. Odstraňování následků nehody trvalo téměř dvě hodiny.