Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Pardubický kraj

K těžké dopravní nehodě vyjížděli profesionální hasiči z Pardubic na silnici mezi Kuněticemi a Ráby. Jednalo se o střet dvou osobních automobilů. K místu události byl povolán i vrtulník Letecké záchranné služby.

Na místě byly dvě osoby, z toho jedna byla transportována vrtulníkem do nemocnice druhá převezena sanitním vozem do nemocnice. Hasiči postupně odstranili následky nehody. Po dobu odstraňování následků kolize byla silnice uzavřena.

Do Vítanova směřovaly hasičské vozy ze stanice v Hlinsku v pátek 25. dubna v 17.42 hodin. Havaroval zde osobní automobil. Ten skončil mimo vozovku. Dvě osoby si do péče převzala zdravotnická záchranná služba a převezla je do nemocnice. Hasiči řídili provoz spolu s policisty. Dále bylo nutné zajistit vozidlo proti požáru a úniku provozních náplní. Po zadokumentování nehody policisty, byl havarovaný automobil naložen na vozidlo odtahové služby. Odstraňování následků nehody trvalo až do 19.25 hodin.

V 17.12 hodin byli hasiči ze stanice Svitavy přivoláni do Březové nad Svitavou, kde došlo k nehodě osobního vozidla. Na místě zasahovala i místní dobrovolná jednotka. Ve vozidle byly zaklíněny tři osoby. Hasiči ihned započali s poskytnutím první před lékařské pomoci a s vyproštěním osob.

Během přibližně 15 minut byly zraněné osoby vyproštěny a předány do péče zdravotníkům. Havarovaný automobil hasiči naložili na hasičské nákladní vozidlo s kontejnerem a převezli k expertíze na policii. Odstraňování následků nehody trvalo až do 20. hodiny.