Úterý 14. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Pardubický kraj

K požáru garáže do Linhartic vyjížděli v ve 20:30 hodin profesionální hasiči z Moravské Třebové, Svitav, Holic a dále dobrovolní hasiči z Městečka Trnávka, Starého Města a Chornice. Plameny poškodily garáž i další přístavky.

Kolnu, která sloužila jako dílna, se podařilo uchránit. V garáži stál osobní vůz Škoda 120. Hasiči nalezli na zahradě ženu, která utrpěla popáleniny. Byla ihned transportována do nemocnice na popáleninové centrum. V neděli byl na místo povolán speciálně vycvičený pes na vyhledávání hořlavých kapalin. V pondělí dopoledne na místě byli i specialisté z oboru elektro. Případ vyšetřují nejen hasičští vyšetřovatelé, ale také policisté.

K sobotní nehodě vyjela jednotka HZS SŽDC Česká Třebová v čase 5:06 vozem CAS 25/2500/400 – S 2 V L 101 v počtu 1+3 na žádost KOPIS Pardubice do České Třebové, ulice Dr.E.Beneše.

Jednotka po provedeném průzkumu zjistila, že v prudké pravotočivé zatáčce došlo k vyjetí osobního vozidla Hyundai Accent do protisměru, kde narazilo do kovového zábradlí. Na místě bylo provedeno zajištění vozidla proti požáru, sorbentem likvidovány uniklé provozní látky na vozovce a pomocí navijáku z CAS 25 bylo vozidlo vyproštěno z kovového zábradlí a odstaveno mimo silnici 1/14.

K nahlášené nehodě vyjeli hasiči SŽDC Česká Třebová žádost KOPIS Pardubice s vozem RZA – L 3 R Nissan Patrol v počtu 1+1 do České Třebové, místní části Skuhrov. Po příjezdu na místo a provedení průzkumu bylo zjištěno, že došlo k nehodě osobního vozidla Fiat Punto.

Velitel jednotky HZS SŽDC po dohodě s velitelem zásahu z jednotky HZS ČR CPS Ústí nad Orlicí, která již byla na místě, se vrátila na základnu v čase 15:04..

Šedivou barvou byla dnes, ve čtvrtek 13. března, v dopoledních hodinách zcela zalita světelná křižovatka v Litomyšli. Z dvou set litrového sudu se, z dosud přesně nezjištěných příčin, vylila šedivá barva. Tu ze sudu řidič ztrácel již zhruba 500 metrů před křižovatkou.

Hasiči po příjezdu zjišťovali, o jakou barvu se přesně jedná a jak ji následně zlikvidovat. Rozhodně ji nestačilo smýt z vozovky do kanalizace. Hasiči postupně šedivou barvu posypali pískem a ve spolupráci s pracovníky správy a údržby silnic z vozovky odstranili.