Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Pardubický kraj

Hasiči ze stanice v Žamberku vyjížděli k dopravní nehodě, jež se stala na mostě v Helvíkovicích. Jednalo se o střet dvou osobních automobilů. Při nehodě došlo ke zranění osoby. Zraněné osobě byla nasazena páteřní dlaha a osoba byla předána do péče zdravotníkům.

Silnice v době odstraňování následků nehody byla neprůjezdná. Hasiči provedli protipožární opatření. Ve vozidle došlo k úmrtí psa. Na místo události byli povoláni i pracovníci správy a údržby silnic, protože došlo při nehodě k poškození zábradlí na mostě. Příčiny nehody vyšetřují policisté.

Na žádost zdravotnické záchranné služby vyjížděli ve středu ve večerních hodinách pardubičtí hasiči do ulice Na Okrouhlíku, kde došlo k úniku oxidu uhelnatého. Zdravotnická záchranná služba odvezla do nemocnice dvě přiotrávené děti.

Hasiči ihned po příjezdu naměřili v koupelně pomocí detekčních přístrojů koncentraci až 250 jednotek ppm oxidu uhelnatého. Hasiči vypnuli kotle a nuceně odvětrali dům. Obyvatelé hasiči poučili o nutnosti revize před opětovným uvedením kotlů do provozu. Poté se jednotka vrátila zpět na stanici.

Výjezd byl jednotce dobrovolných hasičů obce Dolní Dobrouč vyhlášen v 17:30, vyjela společně s HZS Ústí nad Orlicí k nehodě osobního automobilu na stejné silnici, kde došlo k ranní nehodě. Řidič Škody Favorit nezvládl na mokré vozovce řízení a s autem sjel z vozovky z několikametrového srázu, kde se zachytil o stromky.

Po příjezdu k nehodě hasiči ošetřili lehká zranění řidiče, zabezpečili místo nehody proti požáru a zamezili úniku provozních kapalin. Poté hasiči pomocí vyprošťovacího automobilu vytáhli havarovaný vůz zpět na vozovku a následně se vrátili zpět na základny.