Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Pardubický kraj

Jednotka hasičů zasahovala ve čtvrtek 21. listopadu v 4.10 hodin v Pardubicích, v ulici S. K. Neumanna. Při příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že se jedná o dva požáry, které jsou od sebe vzdáleny jen několik metrů. V prvním případě se jednalo o požár pěti popelnic s plastovým plotem.

Požárem byla poničena omítka domu i dvě borovice. Škoda v tomto případě byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun. V druhém případě hasiči likvidovali požár vraku automobilu Škoda Favorit za Kauflandem. I tady vznikla škoda, která byla předběžně stanovena na 5 tisíc korun. Podle slov vyšetřovatele byl požár založen úmyslně

Mezi Chocní a Vysokým Mýtem se střetl osobní vlak (Vysoké Mýto-Choceň) s osobním automobilem. Nehoda se udála na železničním přejezdu zabezpečeném světelnou výstražnou signalizací bez závor, která byla v době nehody činnosti.

Při nehodě byl zraněn řidič a spolujezdkyně z osobního automobilu. Škoda byla vyčíslena na 145 000 Kč (25 tisíc na vlaku, 120 tisíc na automobilu). Provoz na trati byl obnoven v 20.33 hodin.

Drážní inspekce

V pátek 15. listopadu v 21.04 hodin vyjeli hasiči z Chrudimi k dopravní nehodě, jež se stala v části Presy na Chrudimsku. Řidič osobního automobilu Ford Mondeo tady pravděpodobně nezvládl vůz a skončil mimo vozovku na střeše. Po příjezdu na místo byla zraněná osoba již v péči zdravotnické záchranné služby a jednotka hasičů pomohla s transportem zraněného do sanitky.

Po zadokumentování nehody policisty hasiči pomocí navijáku dostali automobil zpět na kola. Poté bylo nutné zabezpečit zdemolované vozidlo proti požáru, ale k otevření kapoty hasiči museli použít hydraulického vyprošťovacího zařízení. Teprve poté bylo možné odpojit akumulátor. Nakonec hasiči provedli úklid vozovky a vrátili se zpět na základnu.

Hasiči ze stanice v Hlinsku vyjížděli ve čtvrtek 14. listopadu v 5.35 hodin k dopravní nehodě, jež se stala v Krouně. Jednalo se o střet nákladního automobilu s osobním vozidlem. Při nehodě byla zraněna jedna osoba, kterou si do péče převzala zdravotnická záchranná služba.

Hasiči zajistili vozidla proti pohybu, požáru i úniku provozních náplní a odstranili následky nehody. Z místa události se jednotka na základnu vracela v 6.47 hodin.

Ve středu 13. listopadu v 01.17 hodin vyjížděly hasičské vozy do Rudoltic, kde došlo ke kolizi nákladního automobilu s přívěsem. Kamion tady skončil svou jízdu v příkopu a převrátil se na bok. Událost se stala bez zranění i bez úniku provozních náplní.

Hasiči ale museli z nákladního vozidla a přívěsu vyložit celý náklad, který tvořily prázdné plastové přepravky. Poté byly povolány dva jeřáby k vyproštění nákladního vozu s přívěsem. Událost ze strany hasičů byla ukončena v 11.20 hodin.

Dnes 8. listopadu 2013 v 8,01 hod. vyjížděli profesionální hasiči ze stanice Lanškroun k dopravní nehodě v obci Damníkov na Orlickoústecku. Osobní automobil zde sjel do příkopu a došlo ke zranění jedné dospělé osoby a jednoho dítěte. Hasiči poskytli zraněným předlékařskou pomoc a přivolali zdravotnickou záchrannou službu, která následně odvezla tyto osoby do nemocnice. Jednotka odpojila autobaterii a po předání místa nehody Policii ČR se vrátila na základnu.