Úterý 14. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Pardubický kraj

K dopravní nehodě tří vozidel do Býště vyjížděli ve sváteční dopoledne, v 9.41 hodin, profesionální hasiči z Holic. Jedno osobní vozidlo bylo i s vlekem. Nehoda zablokovala jízdní pruh, a tak hasiči museli v místě události řídit dopravu. Hasiči na místo povolali i posádku zdravotnické záchranné služby ke kontrole zdravotního stavu jednoho řidiče.

Hasiči dále provedli protipožární opatření a zamezili úniku provozních náplní. Po příjezdu policistů na místo se jednotka hasičů v 10.58 hodin vrátila zpět na základnu.

Do Býště, kde se střetla tři vozidla, směřovali holičtí profesionální hasiči. Jedno osobní vozidlo bylo s vlekem. Nehoda zablokovala jízdní pruh, a tak hasiči museli v místě události řídit dopravu.

Hasiči na místo povolali i posádku zdravotnické záchranné služby ke kontrole zdravotního stavu jednoho řidiče. Hasiči dále provedli protipožární opatření a zamezili úniku provozních náplní. Po příjezdu policistů na místo se jednotka hasičů v 10.58 hodin vrátila zpět na základnu.

Profesionální hasiči z Vysokého Mýta vyjížděli ve středu 23. října v dopoledních hodinách spolu s dobrovolnými hasiči z Luže k dopravní nehodě. Jednalo se o střet osobního vozidla a kombajnu v Luži. Při nehodě došlo ke zranění jedné osoby, která byla předána do péče zdravotníkům.

Hasiči provedli standardní opatření – zamezili úniku provozních náplní u dopravních prostředků a odpojili akumulátory, aby nedošlo k požáru. Příčiny nehody vyšetřují policisté.

K dopravní nehodě, jež se stala v Seči, vyjížděli profesionální hasiči v pondělí 21. října v 6.47 hodin. Hasiči ihned z vozidla, které narazilo do stromu, vyprostili muže, který byl ale bez pulsu a nedýchal. Hasiči proto okamžitě začali poskytovat první před lékařskou pomoc. Lékař po příjezdu konstatoval u muže smrt.

Příčiny nehody nyní zjišťuje Policie ČR. Hasiči dále standardně zajistili vozidlo proti požáru i úniku provozních náplní.

V neděli 20. října v 13.55 hodin vyjížděli hasiči z Holic a Vysokého Mýta k dopravní nehodě jež se stala v Jaroslavi. Jednalo se o nehodu tří vozidel, z toho dvě se střetla čelně. Hasiči asistovali zdravotníkům při ošetření zraněné osoby a pomohli i s jejím transportem do sanitního vozu.

Hasiči dále provedli odpojení akumulátorů, zajištění vozidel a zasypali uniklé provozní náplně sorpčním materiálem. Jednotky hasičů následně kyvadlově řídily dopravu až do příjezdu policistů. V 16.47 hodin se jednotky vrátily zpět na základny.

Jednotka hasičů ze stanice Králíky zasahovala v sobotu 19. října v 10.43 hodin v Červené Vodě, kde v prvním patře bytového domu viselo zvíře na šňůře. Jednalo se o zamotaného králíka v prádelní šňůře. Hasiči nastavili přenosný žebřík ze dvou dílů a omotanou šňůru kolem hlavy králíka odmotali a během chvíle ho zachránili.

Po vyproštění hasiči umístili králíka do přepravní krabice pro zvířata a předali ho majitelce. Ke zranění králíka nedošlo. V 11.15 hodin se hasiči vrátili zpět na základnu.

Do Lázní Bohdanče vyjížděli profesionální hasiči z Pardubic a místní dobrovolní hasiči v sobotu 19. října v 9.27 hodin. Došlo zde k požáru elektrické rozvodné skříně ve firmě Transform. Požár hasiči dostali pod kontrolu za dvacet minut od nahlášení události na operační a informační středisko hasičů.

V 9.58 hodin byl požár zcela zlikvidován. Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování. Škoda byla předběžně vyčíslena na 500 tisíc korun.

Dnes 15.10 2013 v 5:52 vyjeli hasiči SŽDC Česká Třebová s vozem RZA Nissan Patrol v počtu 1+1 ke sražené osobě vlakem. Mimořádná událost se stala v železniční stanici Žamberk. Hasiči vyjeli na žádost KOPIS Pardubice.

Po příjezdu na místo a provedení průzkumu bylo zjištěno, že došlo k usmrcení civilní osoby rychlíkem. Na místě zasahoval profesionální hasiči ze stanice Žamberk. Dále provedla zajištění místa nehody a fotodokumentaci.

V 06:20 hodin byla provedena evakuace cestujících z vlaku. V 07.16 hodin vyjelo vozidlo VEA Renault Trafic ze stanice HZS SŽDC k vystřídání předchozí směny B u zásahu. Po jejich příjezdu byla provedena asistence kriminální PČR, naložení osoby do vozu Pohřební služby a očištění tratě.

Po kontrole tratě a odjezdu vlaku byl provoz na trati obnoven. Hasiči SŽDC se zpět na svoji základnu vrátili v čase 9:23 hod..