Úterý 14. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Pardubický kraj

Komplikace v dopravě čekaly včera 9. ledna 2014 po druhé hodině odpolední na řidiče, kteří jeli na silnici I. třídy č. 11 od Suchého vrchu na obec Jablonné nad Orlicí.

Na uvedené vozovce se před vjezdem do Jablonného nad Orlicí převrátil dvaapadesátiletý řidič s nákladním vozidlem značky Scania se zapojeným návěsem značky Panav. Řidič při průjezdu prudké levotočivé zatáčky patrně nepřizpůsobil rychlost jízdy dopravně technickému stavu komunikace a s jízdní soupravou se převrátil na pravý bok. Na vozovku a do silničního příkopu se tak vysypaly dřevěné klády a zablokovaly část komunikace. Jeden jízdní pruh v tomto úseku zůstal zcela neprůjezdný. Na místě zasahovali hasiči, kteří kamion vyprostili a náklad ze silnice odstranili.

Při nehodě naštěstí nebyl nikdo zraněn. Alkohol jako příčinu nehody vyloučila provedená dechová zkouška. Škoda je předběžně vyčíslena na 430 tisíc korun.

nprap. Bc. Lenka Vilímkovátisková mluvčí PČR

Havárie osobního vozidla značky Škoda Octavia zkomplikovala krátce před půl devátou hodinou ranní provoz na silnici vedoucí od Lanškrouna do obce Nepomuky.

Z dosavadního prověřování vyplývá, že šestadvacetiletá řidička pravděpodobně nezvládla řízení vozu, vjela na ochranná svodidla, a poté se s autem převrátila na střechu. Žena utrpěla zranění, se kterým byla rychlou záchrannou pomocí transportována k lékařskému vyšetření do nemocnice. Alkohol byl na místě vyloučen provedenou dechovou zkouškou.

Dopravní policisté nehodu nadále prověřují.

nprap. Bc. Lenka VilímkováPolicie ČR