Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Pardubický kraj

K požáru lesa vyjížděly do Sezemic-Staročernska tři hasičské jednotky – profesionální z Pardubic a dobrovolné ze Sezemic a Dašic. Jednalo se o rozlohu zhruba 100 × 200 metrů. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 16.18 hodin. Hasiči bojovali nejen s plameny, ale s poměrně silným větrem, který plameny velmi rychle šířil na suchy porost. Příčinou vzniku požáru byla manipulace s otevřením ohněm. Přesná výše škody není zatím stanovena, ale uchránit se podařilo les v hodnotě 200 milionů korun.

K požáru v budově přeloučské firmy zabývající se výrobou zdravotnických prostředků vyjížděli profesionální hasiči z Přelouče a dále dobrovolní hasiči z Břehů, Přelouče a Zdechovic. Při příjezdu hasičů na místo byl již objekt zakouřen; hasiči zjistili, že došlo k požáru zářivky.

Požár byl zlikvidován a poté bylo nutné silně zakouřené prostory odvětrat. Jelikož se jedná o speciální a sterilní prostředí, byly veškeré materiály, ale i výrobky znehodnoceny kouřem. Škoda byla předběžně vyčíslena na 1 milion korun. Požár způsobila technická závada na elektroinstalaci zářivky.

Hasiči ze Svitav, Moravské Třebové a Jevíčka likvidovali v dopoledních hodinách následky kolize nákladního automobilu v Jaroměřicích. Nákladní automobil s přívěsem byl částečně sjetý v příkopu. Nehoda se obešla bez zranění i bez úniku provozních náplní.

Na korbě nákladního automobilu byl náklad o hmotnosti 14 tun, přívěs byl prázdný. Aby automobil netvořil překážku silničního provozu, hasiči ho vytáhli pomocí jeřábu.

K tragické dopravní nehodě do Nekoře vyjížděli hasiči ze Žamberku v úterý 7. dubna v 14.27 hodin. Došlo zde ke střetu nákladního vozu a motorkáře. Na následky zranění na místě motocyklista zemřel. Hasiči odstraňovali následky nehody – zasypali uniklé provozní náplně a do příjezdu policistů řídili dopravu na komunikaci.

Po vyšetření nehody kriminalisty provedli hasiči odstranění motocyklu a vrátili se zpět na základnu.