Středa 1. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Pardubický kraj

Dne 26. března vyjížděla jednotka hasičů ze stanice Přelouč k nehodě osobního automobilu v Mělicích. Na místě zásahu bylo jedno vozidlo převrácené na bok a částečně mimo komunikaci. Při nehodě nedošlo k úniku provozních kapalin.

Vozidlo bylo tedy jednotkou zajištěno proti požáru odpojením baterie a po vyšetření nehody Policií ČR otočeno na kola a odtaženo mimo vozovku. Řidičku odvezla Zdravotnická záchranná služba na ošetření do nemocnice.

K požáru udírny ve Slepoticích vyjížděli dnes krátce po desáté hodině na pokyn operačního důstojníka HZS Pardubického kraje profesionální hasiči z Holic. Při příjezdu se hasičům naskytl pohled na domácí udírnu vyrobenou z dřevěné skříně na zápraží přímo pod střechou rodinného domu.

Vznícením omastku z masa začala udírna hořet. Díky včasnému zásahu obyvatelky domu pomocí zahradní hadice zachránila střechu domu, ale domácí udírnu už ne. Požár byl před příjezdem hasičů uhašen. Uchráněná hodnota 2 miliony korun. Hasiči se vrátili na základnu těsně před jedenáctou hodinou.

Hasiči vyjeli do areálu SemtínZone v Semtíně. V objektu RY 11 výzkumného ústavu organických syntéz došlo k explozivnímu hoření. Na místě zasahovali hasiči podniku Synthesia Semtín Pardubice a profesionální hasiči ze stanice Pardubice. Jednalo se o požár mísiče v objektu.

Hasiči dostali požár pod kontrolu 6 minut před jednou hodinou ranní. Požár byl zcela zlikvidován v 1.23 hodin. Škoda byla předběžně vyčíslena na 5 milionů korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 50 milionů korun. Příčina vzniku požáru je nyní vyšetřována.

K nehodě osobního vozu, který skončil na boku, vyjížděli profesionální hasiči z Pardubic. Ke kolizi došlo na silnici z Lázní Bohdanče směrem na Pardubice. Hrozivě vypadající nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Hasiči odpojili autobaterii a zajistili vozidlo tak, aby nedošlo k úniku provozních náplní.

Po zadokumentování nehody policisty, hasiči vyprostili havarovaný automobil a otočili ho zpět na kola. Poté se vrátili zpět na stanici. Příčiny nehody vyšetřují policisté.