Úterý 14. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Pardubický kraj

K nehodě malotraktoru vyjížděli hasiči z Lanškrouna. Po příjezdu na místo události bylo zjištěno, že se jedná o nehodu pracovního stroje, který sjel z cesty a převrátil se ze srázu. Jedna osoba vypadla a způsobila si zranění. Při poskytování před lékařské první pomoci hasiči použili krční límec, polohovací pás ke stažení pánve a vakuovou matraci.

Zraněná osoba byla transportována do Fakultní nemocnice Hradec Králové. Dále jednotka provedla protipožární opatření a zasypala unikající provozní kapaliny sorpčním materiálem.

Na krajské operační a informační středisko Pardubických hasičů byl nahlášen požár v obci Stéblová na Pardubicku. Jednalo se požár odpadu cca 5×5 m u betonového plotu jednoho z objektů. Na hašení byl použit vysokotlak a jeden C proud.

Hasiči ze stanice Pardubice a dobrovolní hasiči obce Srch odpad pomocí trhacích háků rozebrali a ještě v dýchací technice dohasili proudem C. Než se jednotky vrátily na základny pokropily ještě plot z vnější strany, aby nedošlo k znovuvznícení.

K dopravní nehodě osobního automobilu došlo v obci Časy na Pardubicku. Vozidlo zde sjelo mimo vozovku a převrátilo se na střechu. Zraněná osoba byla po příjezdu hasičů ze stanice Holice při vědomí. Jednotka poskytla zraněnému první pomoc, řídila provoz na komunikaci a po zadokumentování nehody převrátila vozidlo zpět na kola.

Poté vypomohla s naložením automobilu na vůz odtahové služby. Zdravotnická záchranná služba odvezla zraněného do nemocnice. Nehodu vyšetřila Policie ČR

Na krajské operační a informační středisko Pardubických hasičů byl nahlášen požár v jednom z objektů v obci Nekoř na Ústeckoorlicku. K zásahu vyjela jednotka ze stanice Žamberk a jednotky hasičů z Letohradu, Líšnice a Nekoře. Na místě zásahu bylo průzkumem zjištěno, že jde o požár prasklé hadice acetylenové láhve.

Hasiči uzavřeli ventil láhve a poté ji mimo budovu ochlazovali. Došlo i k zahoření elektroinstalace, kterou jednotka uhasila práškovým hasicím přístrojem. Místo bylo po odvětrání přetlakovým ventilátorem předáno majiteli.