Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Pardubický kraj

Jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů ze Svitav, Litomyšle, Ústí nad Orlicí, Horní Sloupnice, Dolní Sloupnice a HZSP ČD České Třebové vyjely k mimořádné události v obci Sloupnice u Litomyšle. Celkem 5 m od čerpací stanice hořely dva traktory. Hasiči pomocí pěny začali s hašením směrem od čerpací stanice, aby nedošlo k rozšíření požáru na čerpací stanici.

Na místo se dostavil vyšetřovatel příčin požárů HZS Pardubického kraje, který předběžně vyčíslil škodu na 7 mil. Kč. Po dohašení probíhala na místě zásahu dalších 8 hodin dohlídka místní jednotky a zaměstnanců Zemědělského družstva, jehož předsedovi bylo místo předáno.

Jednotka profesionální hasičů ze stanice Králíky a následně ze stanice Ústí nad Orlicí vyjela k dopravní nehodě osobního automobilu, který byl převrácen na střechu ve vpusti do silničního mostku před obcí Lichkov. Při nehodě nedošlo ke zranění.

Jednotka hasičů zabezpečila vozidlo proti požáru a po příjezdu automobilového jeřábu jej vytáhla na komunikaci. Po přesunutí vozidla na silnici vytekl motorový olej, který jednotka zlikvidovala pomocí sorbentu. Havarovaný automobil byl následně naložen na soukromý kontejnerový nákladní automobil a po zprůjezdnění komunikace se jednotky vrátily na základny.