Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Pardubický kraj

Čtyři jednotky hasičů likvidovaly požár pole o rozloze přibližně 100 × 100 m v katastru obce Široký Důl. Plameny zasáhly strniště s pokosenou slámou. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 13.58 hodin a zlikvidovali ho v 14.17 hodin. Požár s největší pravděpodobností vznikl při lisování slámy svinovacím lisem.

Příčinou je vniknutí cizího předmětu do lisovacího stroje. Škoda na lisu a slámě byla předběžně vyčíslena na 6 tisíc korun. Okamžitým zásahem se podařilo uchránit majetek v hodnotě 2 210 000 korun.

K vozidlu, které sjelo do potoka v obci Srch na Pardubicku, vyjížděli hasiči ze stanice Pardubice. Na místě našla jednotka zamčené vozidlo zajeté do potoka, ze kterého neunikaly provozní kapaliny a nebránilo provozu. Od této události přejela jednotka o 100 metrů dále, kde skončilo po nehodě osobní vozidlo na střeše v poli. Ani zde nedošlo k úniku provozních kapalin.

Pomocí navijáku byl automobil hasiči vytažen na silnici. Zraněnou osobu odvezla Zdravotnická záchranná služba k ošetření do nemocnice. Místo bylo předáno Policii, ČR která nehodu vyšetřuje.

Krajské operační a informační středisko pardubických hasičů přijali zprávu o nehodě třech osobních vozidel v obci Dražkovice u Pardubic. Tři zraněné osoby byly odvezeny Zdravotnickou záchrannou službou do nemocnice v Pardubicích a jedna osoba byla vrtulníkem Letecké záchranné služby transportována do nemocnice v Hradci Králové.

Hasiči zajistili vozidla proti požáru odpojením akumulátorů a uniklé provozní náplně zasypali sorbentem. Nehoda je v šetření Policie ČR.