Pátek 17. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Pardubický kraj

Hasiči z Poličky a Svitav byli povoláni do Borové, kde se vzpříčil kamion s návěsem na převážení dřeva. Při kolizi z něho vyteklo zhruba 150 litrů nafty. K vyproštění kamionu bylo zapotřebí jeřábu. Hasiči zajistili i uniklé látky. K události byli povoláni i pracovníci životního prostředí a informována byla i Česká inspekce životního prostředí.

Silnice byla při odstraňování následků nehody více než 4 hodiny uzavřena

Hasiči vyjeli na žádost KOPIS Pardubice k požáru osobního vozidla Škoda Felicia do ulice Semanínská v České Třebové s technikou CAS 25 L 101 a počtu hasičů 1+3.

Po provedeném průzkumu provedla likvidaci požáru pomocí vysokotlaké vody z vozidla CAS 25 a ochranných pomůcek. Mimořádná událost se obešla bez zranění. Škoda vyšetřovatelem ZPP HZS ČR byla vyčíslena na 10tis.Kč, stejná částka byla i uchráněna včasným zásahem.

Na žádost KOPIS Pardubice vyjeli hasiči na dopravní nehodu dvou osobních aut na křižovatce silnice 1/14 za obcí Třebovice směrem na Svitavy s technikou CAS 25 L 101 a počtu hasičů 1+4.

Jednotka na místě provedla průzkum a bylo zjištěno pouze poškození světlometů u vozidel Škoda Rapid a Ford Focus. Nehoda se obešla bez úniku provozních kapalin a bez zranění. Jednotka provedla zabezpečení mimořádné události. Zpět na základnu se vrátila v čase 17:24hod..