Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Pardubický kraj

Do Jedlové směřovaly hasičské vozy hasičů z Poličky, Svitav a dobrovolných hasičů z Bystrého. Došlo zde k nehodě osobního vozidla Hyundai i30. Hasiči z vozu museli vyprostit jednu osobu, která byla předána do péče zdravotníkům.

Vozidlo, které skončilo na střeše, hasiči museli otočit zpět na kola. Uniklé provozní náplně byly zasypány sorbentem. Hasiči poté naložili vrak vozidla na kontejnerový automobil a odvezli k policistům. Odstranění následků nehody trvalo až do 6.30 hodin.

Tlakové lahve s neznámou náplní byly nalezeny v areálu firmy v Pardubičkách. Celkem 25 kusů 30 kg tlakových lahví bylo vykopáno ze země. Na místo byla povolána specializovaná firma na likvidaci nebezpečných látek Dekonta, která tlakové lahve z prostoru firmy odveze a následně bezpečně zlikviduje.

Hasiči místo ohraničili páskou. Tlakové lahve, ze kterých nic neunikalo, byly zakryty a místo předáno zástupcům firmy. Poté se hasiči vrátili zpět na základnu.

K přehradě v Seči vyjížděl místní profesionální a dobrovolní hasiči spolu s potápěči z Pardubic. Došlo zde k potopení osobního vozidla. Hasiči ustrojeni do speciálních obleků automobil nalezli zhruba 20 metrů od břehu. Pomocí lana ho uvázali a vytáhli na břeh.

Ihned začali také zajišťovat unikající provozní náplně. Natažena byla norná stěna. Událost byla oznámena také pracovníkovi Povodí Labe. Uniklé provozní kapaliny byly zachyceny a odstraněny z hladiny.

Ke kolizi nákladního automobilu do Nasavrk vyjížděli profesionální hasiči z Chrudimi a dále dobrovolní hasiči z Nasavrk. Nákladní automobil byl na boku, v protisměru a příkopu. Z vozidla unikaly pohonné hmoty. Hasiči je ihned začali zachytávat a poškozenou nádrž zatmelili.

Před zásahem hasičů do půdy pravděpodobně uniklo kolem 20 litrů nafty. Hasiči naftu přečerpávali do kanystrů. Nákladní automobil převážel střešní tašky. Na místo byl přivolán i pracovník životního prostředí. Silnice byla krátce po 15 hodině zprůjezdněna. Nákladní automobil si z příkopu vytáhne sama firma.