Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Zásahy | Pardubický kraj

Krátce před jednadvacátou hodinou zasahovali hasiči u nehody osobního vozidla, které havarovalo v Žamberku. K místu události byla vyslána místní profesionální jednotka. Ve voze cestovaly tři osoby, z toho jedna osoba byla zraněna a předána do péče zdravotníků. Řidič s autem poškodil plot, dopravní značení, chodník i porost. Hasiči provedli zajištění místa nehody a protipožární opatření. Příčiny nehody vyšetřují policisté.

Na tísňovou linku hasičů byla nahlášená krátce po jedenácté hodině dopravní nehoda osobního automobilu, které narazilo do plotu a brány v obci Dolní Čermná. Na místo události byla vyslána profesionální jednotka hasičů ze stanice Lanškroun.

Hasiči provedli protipožární opatření, zasypali uniklé provozní kapaliny a předali jednu zraněnou osobu do péče zdravotnické záchranné služby. Příčinu dopravní nehody vyšetřují policisté.

Pardubičtí hasiči zasahovali u dopravní nehody osobního automobilu na silnici č. 341 u obce Vápenný Podol. Na místo události vyslalo Krajské operační a informační středisko profesionální jednotku ze Seče a dobrovolnou jednotku z Prachovic.

Osobní automobil skončil na boku. Na místo přiletěl i vrtulník letecké záchranné služby. Hasiči provedli protipožární opatření a vyprostili z vozidla jednu zraněnou osobu a předali do péče zdravotnické záchranné služby. Příčinu dopravní nehody vyšetřují policisté.

V Pardubicích, v místní části Trnová, ve směru od Hradce Králové na Chrudim, došlo k dopravní nehodě. Při ní došlo k poškození vozidel a k úniku provozních kapalin.

Zasahující jednotka ze stanice Pardubice tyto kapaliny zasypala sorpčními prostředky a zajistila vozidla proti požáru. Naštěstí při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osádek vozidel. Po zprůjezdnění silnice hasiči místo nehody předali Policii České republiky a vrátili se zpět na stanici. (mp)