Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Pardubický kraj

Do Skutče, části obce Lešany, směřovaly hasičské vozy v sobotu 19. března v 20.55 hodin. Střetla se zde dvě osobní vozidla. Na místě bylo celkem sedm zraněných osob. Hasiči pomohli s ošetření zraněných osob. Dále zajistili vozidla proti požáru i úniku provozních náplní. Jeden havarovaný automobil naložili na vozidlo odtahové služby, druhé zajistila Policie ČR. Po odstranění následků nehody se jednotky z Hlinska a Skutče vrátily zpět na své základny.

V 5.49 hodin vyjížděly dvě jednotky hasičů – Seč a Ronov nad Doubravou – k požáru do Třemošnice. V areálu firmy došlo k požáru stroje pro odsávání škodlivin ze svařovny. Celková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na 250 tisíc korun (na stroji 200 tisíc korun a 50 tisíc korun na stavbě). Na místo byl povolán znalec z Institutu Ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč z oblasti elektro. Příčina vzniku požáru je nyní zjišťována.

K nehodě do obce Bořice vyjížděli profesionální hasiči z Chrudimi a dobrovolní hasiči z Hrochova Týnce. Jednalo se o čelní náraz vozidla do boku dalšího osobního vozu. Na místě byly zraněny tři osoby. Hasiči pomáhali s poskytováním první pomoci zdravotnické záchranné službě.

Zraněné osoby byly převezeny do nemocnice. Hasiči zajistili standardně vozidla proti vzniku požáru i úniku provozních náplní a odstranili následky nehody. Poté se vrátili zpět na své základny.

K nehodě automobilu s vlekem vyjížděli žamberští profesionální hasiči. Automobil v Žamberku narazil do plotu, který prorazil a následně narazil i do hlavního uzávěru plynu. Kolize se obešla bez zranění. Hasiči zjišťovali, zda nedochází k úniku plynu, na místo byli přivoláni i pracovníci plynáren.

Hasiči pomohli naložit havarovaný automobil na vozidlo odtahové služby. Místo bylo předáno policistům a hasiči se vrátili zpět na stanici.