Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Pardubický kraj

K nehodě osobního vozu s nákladním do Býště vyjížděly dvě jednotky hasičů – ze stanice v Holicích a sousedního Královéhradeckého kraje, stanice Hradec Králové. Osobní automobil se nacházel zhruba 200 m od silnice v poli, nákladní automobil zůstal po nehodě na silnici.

Dvě osoby utrpěly zranění a byly v péči zdravotnické záchranné služby. Silnice I/35 byla z důvodu odstraňování následků nehody uzavřena několik hodin.

Do Koclířova směřovaly hasičské jednotky ke střetu nákladního automobilu a motocyklem. Zdravotnická záchranná služba prováděla resuscitaci, na místo byl povolán i vrtulník. Ten byl nakonec odvolán, protože motorkář na místě svému zranění podlehl.

Hasiči odstranili následky nehody, naložili motocykl do hasičského kontejneru a převezli na policejní stanici, kde bude podroben expertíze. Odstraňování následků a samotné vyšetřování nehody trvalo až do 22.31 hodin.

K nehodě nákladního a dvou osobních automobilů do Heřmanova Městce vyjížděli v odpoledních hodinách profesionální hasiči z Chrudimi a místní dobrovolní hasiči. Po příjezdu první jednotky na místo bylo nutné vyprostit zraněné osoby z havarovaného vozidla pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení.

Jedna osoba utrpěla těžké zranění a dvě osoby byly zraněny lehce. Odstraňování následků nehody trvalo více než 2 hodiny.