Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.
Pardubický kraj

Hasiči zasahovali na vlakovém nástupišti v Přelouči. Na místo přijely jednotky profesionální z Přelouče a dobrovolné jednotky z Břehů, Přelouče a Zdechovic a jednotka SŽDC Nymburk. Hořel trakční motor na lokomotivě osobního vlaku.

Při události nebyl nikdo zraněn a provoz na trati nebyl zastaven. Škoda byla předběžně vyčíslena na 400 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru je s největší pravděpodobností závada na elektrickém motoru.

Do Koles u Kladrub nad Labem vyjížděly čtyři jednotky hasičů (profesionální z Přelouče a dobrovolné jednotky z Kladrub nad Labem, Bílých Vchýnic a Řečan nad Labem). Hořel zde les o rozloze přibližně 500 m2. Výška stromů byla kolem 3 metrů.

Požár hasiči dostali pod kontrolu v 15.27 hodin a v 16.14 hodin byl požár zcela zlikvidován. Škoda byla předběžně vyčíslena na 10 tisíc korun a uchráněné hodnoty jsou předběžně vyčísleny na 1 milion korun. S největší pravděpodobností se jednalo o nedbalost.

Na Hůrka v Pardubicích vyjížděli hasiči. Došlo zde k požáru osobního vozidla. Průzkumem bylo zjištěno, že ale hoří dva automobily. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 23.56 hodin a zcela zlikvidován byl za dalších deset minut. Na místo byl povolán speciálně vycvičený pes na vyhledávání hořlavých kapalin.

Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování. Plameny zničily nejen dva odstavené automobily, ale i omítku objektu. Škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun.

V Prosetíně zasahovaly jednotky hasičů z Hlinska a Skutče. S osobním vozem tady narazil do stromu řidič osobního vozu. Zaklíněného řidiče museli z vozu vyprostit hasiči pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. Vyproštění řidiče bylo velmi náročné.

Ihned poté museli hasiči připravit plochu pro přistání vrtulníku Letecké záchranné služby, kterým byl pacient transportován do nemocnice. Odstraňování následků trvalo až do 01.58 hodin.

Za jízdy začal hořet osobní automobil v Osíku. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Litomyšle. Událost byla na operační a informační středisko hasičů oznámena v 22.19 hodin. Hasiči požár zlikvidovali v 22.31 hodin.

Plameny poničily zejména motorový prostor. Hasiči nasvítili místo události pro vyšetřovatele, který předběžně stanovil jako příčinu vzniku požáru technickou závadu v motorovém prostoru. Škoda byla předběžně vyčíslena na 50 tisíc korun.

Na silnici z Trhové Kamenice do Rohozné směřovaly hasičské vozy z Hlinska i Nasavrk. Došlo zde ke kolizi automobilu, který skončil v příkopu a na boku. Při nehodě byly zraněny tři osoby. Silnice I. třídy byla v době nehody neprůjezdná.

Hasiči pomáhali zdravotnické záchranné službě s ošetřením zraněných osob. Po došetření nehody policisty byla doprava v místě nehody řízena kyvadlově. Po odstranění následků nehody se hasiči vrátili zpět na své stanice.